10 Лютого 2023 Новини

Що думають постраждалі про виплати з гарантійних фондів

Щороку МТСБУ проводить опитування постраждалих в ДТП, які отримували відшкодування з гарантійних фондів Бюро. На останній звітний період загальна оцінка задоволеності процедурою врегулювання склала 9,4 бали за 10-бальною шкалою,  що є найкращим показником за всі 3 роки проведення опитування. Оцінку 10 балів надали МТСБУ 84% опитуваних.

Слід зазначити, що виплата страхового відшкодування за полісом автоцивілки визначається з урахуванням фізичного знову авто, якщо  автомобілю понад 5-7 років. І це стао основним чинником, що викликав зауваження при отриманні страхових виплат з гарантійних фондів МТСБУ.

Станом на 2023 рік середній вік автомобілів в Україні становить 19-24 роки, і зрозуміло, що через війну автопарк не швидко оновлюватиметься. Втім, найближчим часом проблема компенсації не в повному обсязі із-за врахування зносу автівки має бути вирішена новим законопроєктом «Про ОСЦПВ» №8300, який  був прийнятий в першому читанні 16.01.2023 року, і він передбачає перехід до здійснення відшкодувань без врахування «зносу».

Поділитись:

Читайте також

Оцінка авто після ДТП Онлайн

Унікальний сервіс на нашому сайті, дозволить Вам в кілька кліків отримати попередню оцінку збитків.

Оцінити збиток авто після ДТП

Подати скаргу на страхову компанію

В спеціальному розділі, Ви можете написати скаргу на дії Страхової компаніїї, яка буде автоматично відправлена до відповідних органів в залежності від типу страхування та типу скарги.

Подати скаргу онлайн

Пакет "Економ"

Ми пропонуємо лімітований комплект консультацій та підготовку комплекту документів для звернення до суду.

Подальші дії Ви зможете виконати самостійно.

Замовити

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити