12 Червня 2023 Новини

15,2 млн. грн. виплатило МТСБУ потерпілим у ДТП за 7 страхових компаній-банкротів.

МТСБУ повідомило про те, що виплатило постраждалим у ДТП від дій власників полісів семи страхових компаній-банкрутів (СК “Скайд”, СК “Україна”, СК “Гарант-Авто”, СТ “Гарантія”, СК “Міська страхова компанія”, СК “Лафорт” та СК “Добробут”) 15,2 млн. грн.

Також за зобов’язаннями страховиків, які втратили членство у МТСБУ, шляхом повернення додаткових гарантійних внесків було відшкодовано 11 млн. грн.

Загальний обсяг регресних надходжень за 2022 рік становив 32,6 млн грн, що складає 20% від загального обсягу регламентних виплат із незастрахованих винуватців ДТП.

МТСБУ повідомляє, що станом на 1 січня 2023 року загальний розмір Фонду захисту постраждалих (ФЗП) становив 3 млрд. грн., загальний розмір Фонду страхових гарантій (ФСГ) – 1,8 млрд. грн.

На виконання гарантійних функцій за підсумками 2022 року МТСБУ здійснило врегулювання 4,8 тис. справ із Фонду захисту потерпілих Бюро на загальну суму 235,8 млн грн. В порівнянні з 2021 роком кількість виплат зменшилась на 28%, сума виплат – на 15%.

Частка виплат у діапазоні до 30 тис. грн із ФЗП МТСБУ становить 46,5%, понад 30 тис. грн – 53,5%.

Поділитись:

Читайте також

Оцінка авто після ДТП Онлайн

Унікальний сервіс на нашому сайті, дозволить Вам в кілька кліків отримати попередню оцінку збитків.

Оцінити збиток авто після ДТП

Подати скаргу на страхову компанію

В спеціальному розділі, Ви можете написати скаргу на дії Страхової компаніїї, яка буде автоматично відправлена до відповідних органів в залежності від типу страхування та типу скарги.

Подати скаргу онлайн

Пакет "Економ"

Ми пропонуємо лімітований комплект консультацій та підготовку комплекту документів для звернення до суду.

Подальші дії Ви зможете виконати самостійно.

Замовити

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити