10 Вересня 2018 Новини

Страхування дітей в Україні

По суті, в Україні зараз можна застрахувати дитину від нещасного випадку, або укласти договір медичного страхування, який буде передбачати оплату лікування дитини в разі захворювання. Переважно батьки не зацікавлені в страхуванні дітей від нещасного випадку, оскільки більшість програм, які пропонують страхові компанії, не представляють ніякої практичної користі. Зараз укладають два типи договорів – з виплатою по днях непрацездатності або по таблиці виплат. Перший договір передбачає виплату страхового відшкодування в розмірі певного відсотка за кожен день непрацездатності, поки дитина перебуває на лікуванні. У другому варіанті відсоток виплати залежить від виду тілесного ушкодження. На практиці більш поширений другий варіант, який виглядає наступним чином.

Наприклад, договір страхування передбачає страхову суму в розмірі 10000 гривень. Перелом руки передбачає виплату відшкодування в розмірі 5 – 10% від цієї суми. У грошах це близько 500 – 1000 гривень. Відповідно ця сума не вирішує проблему лікування дитини, але при цьому оформлення страхової події в страховій компанії вимагає зусиль і часу. У зв’язку з цим немає сенсу погоджуватися на укладення таких договорів, особливо якщо мова йде про невеликі страхові суми. Зазвичай такі договори нав’язуються студентам, батькам школярів, учасникам дитячих змагань і т.д. Вартість такого страхування становить до 1% в рік від страхової суми. Якщо страхова сума невелика, наприклад, 10000 гривень, то платіж складе до 100 гривень. Якщо ж страхова сума буде більше, то такі договори вже має сенс розглядати, але і платіж буде вище. При страховій сумі в розмірі 100000 гривень страховий платіж складатиме близько 1000 гривень. Якщо збільшувати страхову суму ще більше, то і платіж буде вище. Але за 3000 – 4000 гривень уже можна придбати дитячу бюджетну програму медичного страхування.

Договори дитячого медичного страхування включають кілька блоків – оплату амбулаторно-поліклінічного лікування, стаціонарного лікування, швидкої допомоги стоматологічної допомоги, комплексу профілактичних заходів. Програми страхування у віці до одного року також включають патронаж новонародженого (вакцинацію, всі планові консультації та дослідження).

Як правило, програми медичного страхування діляться залежно від віку дитини. При цьому  програми для певного віку також класифікуються в залежності від класу обслуговуючих клінік і лімітів розподілу страхових сум.

Дитяче медичне страхування значно дорожче страхування від нещасного випадку. Але при цьому даний договір буде корисний батькам, оскільки включає і організацію медичної допомоги, і її оплату. Крім економії витрат на лікування організація допомоги дуже важлива. Так, наприклад, страхова компанія сама знайде медичний заклад, де є необхідний профільний фахівець в нічний час, в максимально стислий термін вирішить виїзд бригади швидкої допомоги в умовах снігових заметів, пробок, піку сезонних захворювань і т.д. Скорочені програми покривають тільки швидку допомогу і перебування в стаціонарі, при цьому їх можна придбати за 3000 – 4000 гривень. Вартість повноцінної програми дитячого медичного страхування складе від 5000 – 7000 гривень до 22000 – 30000 гривень. У разі, якщо програма буде включати профілактичні заходи – масаж, вітамінізацію і т.д., її вартість буде ще вище.

Поділитись:

Читайте також

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити