18 Грудня 2017 Новини

Страховий лайфхак для тих, хто планує активний зимовий відпочинок за кордоном

Зараз увійшов в активну фазу сезон покупки турів, авіаквитків, планування автомобільних маршрутів на різдвяні та новорічні свята. Ми не будемо зупинятися на традиційних рекомендаціях до договорів страхування, про які ми вже неодноразово писали в своїх публікаціях. Хочеться звернути увагу на одну дрібницю, яка коштує дуже небагато, але буде дуже корисною для тих, хто планує активний відпочинок за кордоном.

Щорічно ми стикаємося з десятками випадків, коли нас просять врегулювати спірні питання, пов’язані із заподіянням шкоди застрахованими під час зимового відпочинку. Найбільш поширені випадки – це пошкодження лижного інвентарю, взятого в прокат, а також спірні ситуації з пошкодженням прокатних автомобілів без їх участі в ДТП. Пошкодження лижного інвентарю – це взагалі звичайна справа, хтось потрапив у яму, зіткнувся з кимось при спуску і т.д. У деяких компаніях ці питання обговорюються відразу, а в деяких проблеми виникають вже після того, як пошкоджену річ намагаються повернути в прокатну організацію. Точно так і з автомобілями. Останнім часом збільшилася кількість випадків, навіть коли відомі компанії, направляють своїм клієнтам претензії про оплату відшкодування у зв’язку з пошкодженням автомобіля. Слід зазначити, що одиниці оформляють все правильно, приймають і здають автомобіль. Більшість же просто залишають ключі на стійці прокатної компанії або в готелі, що потім призводить до досить відчутних фінансових втрат.

Щоб захистити себе, ми пропонуємо разом зі страхуванням медичних витрат також укладати договір страхування відповідальності. Більшість страхових компаній взагалі пропонують це як окрему опцію в договорі комплексного страхування виїжджаючих за кордон. Коштує це зовсім не багато, фактично цей платіж і не відчути на покупці поліса, але він дозволить захистити себе від подібних виправданих і невиправданих претензій.

Поділитись:

Читайте також

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити