31 Січня 2021 Новини

Що робити якщо банківські рахунки заарештовано за порушення ПДР

Після установки камер відеоспостереження на дорогах, дуже багато водіїв отримали штрафи за перевищення швидкісного режиму. Хтось скористався можливість оплатити штраф зі знижкою протягом 10 днів і вирішив проблему швидко, а хтось просто не отримав інформацію і зіткнувся з блокуванням рахунків і відкритим виконавчим провадженням.

Ми пропонуємо наступні шляхи вирішення проблеми.  По-перше, дуже зручно відстежувати штрафи за допомогою мобільних додатків. Наприклад, для відстеження штрафів і оперативної оплати можна використовувати «Штрафи.UA». Цей додаток безкоштовний, завантажити його можна за кілька хвилин. Крім того, деякі банки, наприклад Monobank, надсилають повідомлення про складання протоколу і пропонують миттєво здійснити оплату on-line. Якщо Ви отримали повідомлення, то завжди можна подивитися фото і відео автомобіля в момент фіксації порушення.  Якщо автомобіль Ваш, з порушенням Ви згодні, то простіше провести оплату і забути цю проблему.  До речі, сервіс «Штрафи.UA» пропонує відстежити оплату і її відображення в базі поліції.  При оплаті через Monobank проблем також не виникало.

Якщо ж Ви не отримали своєчасно інформацію про порушення, то тоді можна розраховувати на те, що постанови про притягнення до адміністративної відповідальності прийдуть на поштову адресу власника авто за місцем його реєстрації.  Як правило, це відбувається протягом двох – трьох тижнів після порушення. Після отримання здійснити оплату можна в будь-якому банку, але тоді потрібно буде підстрахуватися і повідомляти поліцію про оплату, відстежувати відображення оплати в базі за допомогою мобільних додатків.

Але іноді відбувається так, що штраф все-таки не був оплачений вчасно і власник автомобіля стикається з тим, що його рахунки арештовані і він не може вільно ними розпоряджатися. В такому випадку найпростіше діяти наступним чином – потрібно шукати дані про відкрите виконавче провадження на сайті в Реєстрі боржників. Для цього потрібно буде ввести свої дані – прізвище, ім’я та по батькові, а також дату народження. З Реєстру можна буде отримати інформацію про виконавця, його контакти, в тому числі і номер мобільного телефону. Далі потрібно буде уточнити суть правопорушення, отримати копію постанови про відкриття виконавчого провадження, розібратися в ситуації ну і вирішити питання з оплатою штрафу. Платіжні документи можна скинути виконавцю, і він знімне арешти з рахунків протягом декількох днів. Наші клієнти стикалися, розповідали, ми були приємно здивовані, що тяганини дійсно мінімум і всі питання можна вирішити дистанційно за кілька днів.

Будьте акуратніше за кермом і не порушуйте.

Поділитись:

Читайте також

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити