02 Березня 2018 Новини

Покрокова інструкція укладення електронного поліса ОСЦПВВНТЗ

На початку лютого 2018 року в Україні офіційно стартував продаж електронного поліса обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Бажаючим укласти такий договір страхування в Оn-line режимі, необхідно:

1. Вибрати страхову компанію. Перелік страховиків – членів МТСБУ наведено на сайті МТСБУ.

2. Вибрати спосіб укладання внутрішнього електронного договору страхування: самостійно, через інтернет-сайт страхової компанії, або шляхом звернення в офіс страхової компанії або за допомогою страхового агента – представника страховика.

3. Ввести через ресурс, доступ до якого зображений на Інтернет-сайті страховика, інформацію, необхідну для укладення внутрішнього електронного договору страхування. Для виконання зазначених дій Ви також можете скористатися допомогою представника страхової компанії. Перелік відомостей, необхідних для укладення внутрішнього електронного договору страхування наведено на сайті МТСБУ.

4. Отримати від страховика пропозицію укласти внутрішній електронний договір страхування. Перелік відомостей, які повинні міститися в такій пропозиції страховика наведено на сайті МТСБУ.

5. Перевірити факт реєстрації отриманої пропозиції страховика в єдиній централізованій базі даних (ЦБД) МТСБУ. Способи перевірки факту реєстрації пропозиції про укладення внутрішнього електронного договору страхування в ЦБД наведені на сайті МТСБУ і повинні бути вказані в тексті пропозиції страховика.

6. Перевірити відповідність даних отриманої від страховика пропозиції та інформації, відображеної в ЦБД МТСБУ. Якщо все відображені в ЦБД дані коректні і збігаються із зазначеними в пропозиції, сплатити страховий платіж, зазначений у пропозиції, одним із способів, запропонованих страховою компанією. УВАГА! Пропозиція укласти договір страхування діє до закінчення доби, в якій вона була сформована.

7. Підписати внутрішній електронний договір страхування запропонованим страховиком чином.

8. Отримати від страховика підтвердження укладення електронного договору страхування у вигляді візуальної форми поліса. Зразок візуальної форми внутрішнього електронного полісу наведено на сайті МТСБУ. Ви можете роздрукувати візуальну форму поліса самостійно або звернутися за допомогою до офісу або представника страховика. На Вашу вимогу візуальна форма внутрішнього електронного поліса повинна бути підписана уповноваженим представником страхової компанії.

9. Перевірити дійсність інформації про підтвердження укладення електронного договору страхування необхідно шляхом запиту до єдиної Централізованої бази даних МТСБУ засобами, які наводяться на сайті МТСБУ і які вказані на візуальній формі поліса. Такі кошти є аналогічним засобом перевірки реєстрації в ЦБД пропозиції страховика укласти договір страхування. Якщо візуальна форма поліса є надрукованою, для швидкого доступу до відображеної в ЦБД інформації про укладену електронний договір можна використовувати нанесений на візуальну форму QR код, який містить посилання на відповідний запис ЦБД МТСБУ.

10. Внутрішній електронний договір страхування вступає в силу з початку терміну його дії, зазначеного в страховому полісі. Зазначена дата не може бути раніше дати реєстрації договору в ЦБД МТСБУ.

Поділитись:

Читайте також

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити