14 Листопада 2019 Новини

Онкологічне страхування в Україні

Проблема лікування онкологічних захворювань в Україні більш ніж актуальна. Згідно статистичних даних МОЗ в Україні понад 1 мільйон хворих на рак, наша країна посідає друге місце в Європі за темпами поширення онкозахворювань. Щодня в Україні реєструється 450 випадків онкологічних захворювань (20 осіб на годину), з яких помирають 250 (10 осіб на годину). Ризик розвитку онкологічних захворювань складає 27,7% для чоловіків і 18,5% для жінок. Злоякісні новоутворення вражають в Україні кожного четвертого чоловіка і кожну шосту жінку.

У деяких випадках такий діагноз дуже близький до вироку через значну вартість лікування і можливості української медицини. У зв’язку з цим дуже актуальним є наявність страхових програм, які за абсолютно помірні гроші покривають лікування онкозахворювань.

Подібні пропозиції на українському страховому ринку є, тому ми пропонуємо розглянути і проаналізувати наявні рішення.

Перший варіант. Це коли страхові компанії в Україні включають в класичні договори медичного страхування опцію, яка передбачає лікування онкологічних захворювань. Організовано це наступним чином – в рамках страхової суми виділяється певний ліміт, який страхова компанія готова витратити на лікування застрахованого в разі діагностування у нього онкозахворювання. З недоліків – сума покриття вкрай невелика, в кращому випадку це буде 20000 – 50000 гривень, а вартість страхування буде дуже висока, оскільки договір включає надання медичної допомоги й при інших захворюваннях. Ще одна складність в тому, що страхові компанії вкрай неохоче йдуть на встановлення таких лімітів для індивідуальних договорів страхування, такі рішення більш характерні для корпоративного медичного страхування.

Другий варіант. Це накопичувальні договори страхування життя, які включають виплату страхової суми в повному обсязі або певної її частини, при діагностуванні онкологічного захворювання. Тут можна розраховувати на більш значну компенсацію 200000 – 1000000 гривень при оплаті страхового платежу, який буде співмірний з класичним ризиковим медичним страхуванням, а в деяких випадках при правильному підборі умов страхування будуть навіть менше.

Третій варіант. Спеціалізовані програми страхування, які спрямовані на покриття лікування онкологічних та інших критичних захворювань. Однією з таких програм є «Медицина без кордонів», яка забезпечує покриття лікування в провідних клініках світу зі страховим покриттям 1000000 євро в рік (2000000 євро за договором). При цьому в рамках даної програми передбачається оплата медикаментів після повернення в Україну на суму до 50000 євро. Як перевагу даної програми можна розглядати дуже значні страхові суми, які дозволять покрити курси хіміотерапії, хірургічне втручання і т.д. при дуже помірному страховому платежі – всього 255 євро в рік. Недоліком програми є значний період очікування – 180 днів.

Таким чином, навіть при невеликому виборі програм онкологічного страхування в Україні можна знайти варіант, який забезпечить оплату лікування і частково полегшить вирішення проблем в критичній ситуації.

Поділитись:

Читайте також

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити