30 Жовтня 2017 Новини

Нацкомфінпослуг анулювала ліцензії страховой компании «Київський страховий дім»

Нацкомфінпослуг на засіданні 19 жовтня було прийнято Розпорядження №4128 про анулювання ліцензій на страхову діяльність компанії «Київський страховий дім». Рішення вступає в силу через місяць 19 листопада, говориться на сайті Регулятора.

Причиною стало невиконання страховиком Розпорядження про усунення порушень ліцензійних умов, встановлених для здійснення страхової діяльності від 17.10.2017 №1889 / 13-6 / 3. Але в страховій компанії заявляють, що не згодні з рішенням Регулятора, тому що всі порушення були усунуті станом на 18 жовтня.

Регулятор аргументував своє рішення тим, що на підставі інспекційною групою Нацкомфінпослуг проведена позапланова виїзна перевірка, в результаті якої 13.09.2017 було зафіксовано порушення вимог ліцензійних умов і законодавства про фінансові послуги.

За результатами розгляду акта перевірки Нацкомфінпослуг прийнято Розпорядження про усунення порушень страховиком ліцензійних умов від 15.09.2017 №3781, яким зобов’язало усунути порушення законодавства з наданням Регулятору відповідних підтверджуючих документів, в термін до 06.10.2017.

Страховик листом повідомив Нацкомфінпослуг про оскарження Розпорядження і направив копію позовної заяви до Окружного адміністративного суду Києва про визнання недійсним та скасування розпорядження від 15.09.2017 №3781.

При цьому, заявили в Нацкомфінпослуг, будь-яких інших документів щодо усунення порушення законодавства, в тому числі відповідних ліцензійних умов страховиком надано не було. Таким чином, на момент складання даного Акта, страховиком Розпорядження не було виконано. В результаті були анульовані всі ліцензії на страхову діяльність компанії «Київський страховий дім».

Згідно з інформацією регулятора про роботу зі зверненнями на дії страхових компаній України за 1 півріччя 2017 року, «Київський страховий дім» входить в число страховиків, на яких клієнти скаржилися найбільше – 110 скарг.

 | Форіншурер

Поділитись:

Читайте також

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити