02 Жовтня 2017 Новини

Медичне страхування дітей – що потрібно знати

Питання покупки договору дитячого медичного страхування зараз дуже актуальне для багатьох сімей. Деякі батьки вже стикалися з подібними договорами страхування і розуміють сам процес обслуговування дитини за таким договором страхування і вимоги до страхового покриття. Але дуже багато серйозно замислюються про покупку такого договору, але не зовсім розуміють – що він повинен включати, як він повинен працювати і на що потрібно звернути увагу.

Класичний договір страхування повинен включати надання амбулаторно-поліклінічної допомоги, надання стаціонарної допомоги та надання швидкої допомоги. Все інше це вже додаткові опції, які потрібно обговорювати виходячи з того, що хвилює батьків в кожному конкретному випадку. Наприклад, окремо можна обумовлювати покриття витрат на стоматологію, вітамінізацію, вакцинацію, медикаментозну профілактику конкретних захворювань і т.д. Але ці питання точно не потрібно ставити на чільне місце при виборі програми страхування.

Блок амбулаторно-поліклінічної допомоги повинен включати консультацію педіатра, а також всіх вузькопрофільних фахівців (хірург, невропатолог, отоларинголог, офтальмолог, травматолог і т.д.). Договір повинен покривати виїзд лікаря-педіатра додому, доставку медикаментів, медикаментозне забезпечення всього курсу лікування, лабораторні та інструментальні дослідження (аналізи, рентген, КТ, МРТ і т.д.). Крім того, договір повинен покривати проведення малих хірургічних в умовах поліклініці і, бажано, необхідні курси фізіотерапії.

Блок стаціонарної допомоги повинен покривати оплату і розміщення хворої дитини в стаціонарі, визначати випадки розміщення в стаціонарі разом з одним із батьків, всі необхідні діагностичні та лікувальні маніпуляції, повне медикаментозне забезпечення в умовах стаціонару з доставкою медикаментів.
Блок швидкої допомоги повинен покривати виїзд загальних і спеціалізованих бригад швидкої допомоги цілодобово, первинну консультацію, медикаментозне забезпечення надання першої допомоги, транспортування дитини до медичного закладу.

Що стосується вибору класу обслуговуючих клінік. Ми вже тривалий час маємо справу з договорами медичного страхування дітей, тому рекомендуємо звернути на це особливу увагу. Безумовно, кожен з батьків хоче кращого для своєї дитини. Тому багато хто намагається обмежити себе обслуговуванням в клініках А ++. Безумовно, право вибору базової клініки належить батькам і кожен сам, виходячи зі своїх можливостей, вибирає обслуговуючі клініки. Але наша порада, ніколи не обмежуйте перелік стаціонарів комерційними клініками. Чим перелік клінік ширше, тим краще, за умови, що обираєте Ви, а не страхова компанія. Це питання потрібно обговорити заздалегідь. І якщо з поліклінікою проблем практично немає, можна вибрати кілька в цікавій для Вас цінової категорії, щоб швидше призначити консультацію, якщо десь лікар зайнятий, то зі стаціонаром виникає питання. Кількість місць в дитячих комерційних стаціонарах обмежена, а в деяких містах їх взагалі немає. Тому ніхто з батьків не буде чекати місце кілька днів, якщо дитині погано і її потрібно госпіталізувати. Що стосується швидкої допомоги, то тут бажано мати кілька комерційних варіантів. Такі служби швидкої допомоги краще оснащені і, як правило, мають більш широкі можливості у вирішенні проблеми медикаментозного забезпечення на місці, проведення окремих процедур. Але знову ж таки, не потрібно поспішати відмовлятися від державної служби швидкої допомоги. Це особливо актуально взимку. Дуже часто все машини комерційних служб знаходяться на виклики, а втрачати час і чекати невиправдано довго не можна.
Виходячи з наших рекомендацій можна підібрати найбільш оптимальний набір опцій і обслуговуючих медичних установ, що дозволить збалансувати вартість договору дитячого медичного страхування.

Поділитись:

Читайте також

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити