28 Листопада 2023 Новини

Верховна Рада України ухвалила закон про страхування інвестицій від воєнних ризиків через Експортно-кредитне агентство.

242 парламентарії проголосували за відповідний законопроєкт №9015.

“Рада підтримала в цілому №9015 щодо страхування інвестицій в Україні від воєнних ризиків за рахунок ЕКА”, – повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Згідно з пояснювальною запискою, документом пропонується внести зміни до чинного Закону «Про фінансові механізми стимулювання експортної діяльності», зокрема усунути прогалини, що обмежують можливість страхування вітчизняних інвестицій Експортно-кредитним агентством, в тому числі в умовах військових дій та повоєнного відновлення. У разі ухвалення документів і затвердження необхідних нормативних актів Кабінетом Міністрів України та Національним Банком України, український інвестор зможе звернутися безпосередньо в Експортно-кредитне агентство, в один із банків або страхову компанію, які співпрацюють з ЕКА, й оформити відповідне страхування.

Ухвалення закону має забезпечити підтримку економічної діяльності в Україні, посилення промислового сектору, а також створення нових робочих місць та наповнення податками бюджетів всіх рівнів.

За 10 місяців 2023 року Експортно-кредитне агентство підтримало експорту на 4,99 млрд грн та застрахувало 800,4 млн грн фінансування, виданого банками українським експортерам для реалізації контрактів.

З моменту запуску зазначеної програми підтримки експортерів у червні 2022 року ці показники становлять 8,18 млрд грн та 1 млрд грн відповідно.

Поділитись:

Читайте також

Оцінка авто після ДТП Онлайн

Унікальний сервіс на нашому сайті, дозволить Вам в кілька кліків отримати попередню оцінку збитків.

Оцінити збиток авто після ДТП

Подати скаргу на страхову компанію

В спеціальному розділі, Ви можете написати скаргу на дії Страхової компаніїї, яка буде автоматично відправлена до відповідних органів в залежності від типу страхування та типу скарги.

Подати скаргу онлайн

Пакет "Економ"

Ми пропонуємо лімітований комплект консультацій та підготовку комплекту документів для звернення до суду.

Подальші дії Ви зможете виконати самостійно.

Замовити

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити