19 Січня 2023 Новини

Підсумки роботи страхового ринку України за 9 місяців 2022 року

Згідно з даними НБУ у січні-вересні страховики зібрали 28,4 млрд грн страхових премій та здійснили страхові виплати на 9,5 млрд грн, що відповідно на 25,4% та 29,3% менше, ніж минулоріч за 9 місяців. Втім темпи падіння ринку уповільнюються. Страхові компанії України, попри зниження премій, гідно пройшли 2022 рік

Автоцивілка, Зелена карта, КАСКО – рушії страхового ринку, питома вага яких сягає 40% у структурі залучених страхових платежів. При чому Зелена картка зросла на 76% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

На кінець вересня цього року активи страховиків зросли до 71 млрд грн, а страхові резерви зросли до 39,9 млрд грн.

“Ринок страхування працює. Війна стала каталізатором, який показав реальний стан справ кожного страховика. Фінансово-стійкі компанії продовжують свою діяльність і проходять випробування війною”, – за словами голови НБУ Андрія Пишного. Він зазначив, що страховики налагодили свою операційну діяльність, дистанційне врегулювання збитків, не втратили, а навіть наростили свою ліквідність (розміщені кошти у банківських установах), інвестують у військові облігації та підтримують державу.

 

Поділитись:

Читайте також

Оцінка авто після ДТП Онлайн

Унікальний сервіс на нашому сайті, дозволить Вам в кілька кліків отримати попередню оцінку збитків.

Оцінити збиток авто після ДТП

Подати скаргу на страхову компанію

В спеціальному розділі, Ви можете написати скаргу на дії Страхової компаніїї, яка буде автоматично відправлена до відповідних органів в залежності від типу страхування та типу скарги.

Подати скаргу онлайн

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити