18 Грудня 2022 Новини

Отримати страхову виплату по ПрАТ «Харківська муніципальна страхова компанія» з МТСБУ

МТСБУ розпочинає страхові виплати за зобов’язаннями ПрАТ «ХМСК»  за рахунок залишку коштів гарантійного внеску у фонді захисту потерпілих  МТСБУ. Ці виплати не відносяться до регламентних виплат і здійснюються МТСБУ добровільно на підставі порядку, встановленому самим МТСБУ згідно з ч. 4 ст. 175 ЦК України:

“4.Суб’єкти господарювання у випадках, передбачених цим Кодексом та іншими законами, можуть добровільно брати на себе зобов’язання майнового характеру на користь інших учасників господарських відносин (благодійництво тощо). Такі зобов’язання не є підставою для вимог щодо їх обов’язкового виконання”.

Прийом документів для виконання зобов’язань за ПрАТ «ХМСК» буде здійснюватися в період з 10.12.2022 по 28.02.2023. Страхові виплати здійснюються за заявами, що надійдуть до МТСБУ до 31.01.2023.

Фізичні особи-потерпіли можуть подати документи:

– поштою на адресу МТСБУ: 02002, Київ-2, а/с 272.

– продублювати звернення на електронну пошту:  [email protected]

Граничну суму відшкодування за зобов’язаннями ПрАТ «ХМСК» на одного потерпілого визначиться Президією МТСБУ з урахуванням кількості отриманих заяв, які прийняті до розгляду та визнані МТСБУ, та наявного розміру залишку коштів гарантійних внесків страховика до фонду захисту потерпілих.

Подайте документи на страхову виплату з ХМСК правильно:

– заява про виплату страхового відшкодування подається фізичною особою-потерпілим або його представником чи спадкоємцем (форма заяви додається);

– договір страхування укладено ПрАТ «ХМСК» не пізніше ніж 02.08.2021, початок дії такого договору не пізніше 02.08.2021;

До заяви додаються (копії завірені заявником):

  • копія паспорту громадянина, а в разі його відсутності інший документ, яким згідно з законодавством України може посвідчуватися особа заявника;
  • копія довідки про присвоєння одержувачу ідентифікаційного номера (платника податку;
  • копія документу, що підтверджує право власності на пошкоджене майно;

Якщо шкода нанесена життю, здоров’ю або майну потерпілого – фізичної особи:

  • одержувачем виплат є виключно потерпілі – фізичні особи, яким заподіяна шкода,  їх законні представники, визначені у чч. 1 та 2 ст. 242 Цивільного кодексу України, чи спадкоємці;
  • нагадуємо, що в частині відшкодування шкоди, завданої життю та/або здоров’ю потерпілого, МТСБУ здійснює відшкодування  в межах залишку коштів ПрАТ «ХМСК» в фонді захисту потерпілих незалежно від дати подання заяви на виплату.

Для прийняття МТСБУ рішення про здійснення страхового відшкодування до заяви на відшкодування шкоди, крім зазначених вище документів, обов’язково мають додаватися:

У разі, якщо спір щодо виплати страхового відшкодування чи відшкодування шкоди розглядався у суді та прийнято рішення про задоволення позову, до заяви необхідно додати  наступні документи:

  • засвідчену судом копію судового рішення про стягнення страхового відшкодування чи відшкодування шкоди;
  • оригінал чи засвідчену копію листа органу  виконавчої служби щодо результатів виконання судового рішення – у разі, якщо подавалася заява про примусове виконання судового рішення;
  • письмове обґрунтування причин неподання заяви про примусове виконання судового рішення – у разі, якщо спір щодо виплати страхового відшкодування чи відшкодування шкоди розглядався у суді та прийнято рішення про задоволення позову, однак заява про примусове виконання такого рішення не подавалася.

У разі, якщо спір щодо виплати страхового відшкодування чи відшкодування шкоди не розглядався у суді, до заяви необхідно додати  наступні документи:

  • засвідчену судом копію постанови суду про притягнення до адміністративної відповідальності особи, цивільно-правова відповідальність якої застрахована (її працівника), або інший документ, що підтверджує наявність підстав для настання цивільно-правової відповідальності такої особи;
  • оригінал, або належним чином засвідчену копію автотоварознавчого дослідження щодо встановлення розміру шкоди, складеного відповідно до чинного законодавства, з обов’язковим долученням оригіналів фотографій пошкодженого ТЗ та копії документів про право на здійснення оціночної діяльності особи, яка проводила дослідження, та оригінал, або належним чином засвідчену копію автотоварознавчого дослідження щодо встановлення вартості ТЗ після ДТП в разі визнання ТЗ фізично знищеним;
  • документальне підтвердження наявності поліса обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів, за яким може здійснюватися виплата,  – у разі відсутності в єдиній централізованій базі даних МТСБУ відомостей, що підтверджують наявність та чинність на дату відповідної дорожньо-транспортної пригоди такого страхового поліса.

Нагадаємо, що у нас можна замовити юридичний супровід у справах щодо отримання виплат з проблемної страхової компанії чи страховика-банкрута. Напишіть нам в чат на сайті.

Також, можна онлайн перевірити оцінку авто після ДТП тут

Ми працюємо виключно на результат. В разі співпраці з нами ви сплачуєте гонорар тільки тоді, коли питання вирішене. На відміну від інших юристів, ми не тільки не просимо попередньої оплати, а навіть здійснюємо оплату всіх поточних витрат по вашій справі за рахунок власних коштів. Це не створює жодних ризиків для вас та є кращою гарантією того, що юристи зацікавлені в результаті, а не у процесі.

Поділитись:

Читайте також

Оцінка авто після ДТП Онлайн

Унікальний сервіс на нашому сайті, дозволить Вам в кілька кліків отримати попередню оцінку збитків.

Оцінити збиток авто після ДТП

Подати скаргу на страхову компанію

В спеціальному розділі, Ви можете написати скаргу на дії Страхової компаніїї, яка буде автоматично відправлена до відповідних органів в залежності від типу страхування та типу скарги.

Подати скаргу онлайн

Пакет "Економ"

Ми пропонуємо лімітований комплект консультацій та підготовку комплекту документів для звернення до суду.

Подальші дії Ви зможете виконати самостійно.

Замовити

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити