07 Березня 2024 Новини

НБУ вимагає від банків посилити перевірки страхових компаній в рамках фінмоніторингу

Національний банк зажадав від банків ретельно перевіряти та оцінювати страховиків як своїх клієнтів за індикаторами підозрілості фінансових операцій.
Регулятор наполягає на посиленому фінансовому моніторингу страхових компаній з боку банків відповідно до базової постанови НБУ щодо фінмону № 65. Про це йдеться у листі Нацбанку № 21−0006/12220.
 
НБУ пояснює свою вимогу щодо посилених перевірок вітчизняних страхових компаній істотним заниженням обсягів страхової діяльності, яку регулятор виявив під час своїх досліджень.
 
Національний банк України за результатами здійснення нагляду за страховиками виявив факти суттєвого заниження обсягів страхової діяльності деякими страховими компаніями, встановленими за результатами аналізу фінансових операцій відповідно до банківських виписок за відкритими рахунками в банках України та інформації, відображеної у звітних даних страховиків, які подаються до НБУ відповідно до вимог законодавства.
 
Список згаданих деяких страхових компаній Національний банк не наводить. Тому посилення фінмоніторингу торкнеться всіх страховиків, що може призвести до затягування грошових транзакцій (через додаткові перевірки).

Поділитись:

Читайте також

Оцінка авто після ДТП Онлайн

Унікальний сервіс на нашому сайті, дозволить Вам в кілька кліків отримати попередню оцінку збитків.

Оцінити збиток авто після ДТП

Подати скаргу на страхову компанію

В спеціальному розділі, Ви можете написати скаргу на дії Страхової компаніїї, яка буде автоматично відправлена до відповідних органів в залежності від типу страхування та типу скарги.

Подати скаргу онлайн

Пакет "Економ"

Ми пропонуємо лімітований комплект консультацій та підготовку комплекту документів для звернення до суду.

Подальші дії Ви зможете виконати самостійно.

Замовити

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити