06 Лютого 2018 Новини

Про актуальність страхування від пожеж в Україні

За даними Українського науково-дослідного інституту цивільного захисту, в 2017 році в Україні було зареєстровано 83 116 пожеж. В середньому на добу виникало 228 пожеж. Сукупний прямий матеріальний збиток від пожеж склав – 7 мільярдів 860 мільйонів 225 тисяч гривень. При цьому кількість пожеж збільшилася в порівнянні з 2016 роком на 12%, а розмір прямого заподіяної матеріальної шкоди на 25,3%.

До нас періодично звертаються з питаннями юридичної експертизи договорів страхування майна, що включають покриття вогневих ризиків, а також з питаннями врегулювання суперечок, пов’язаних з виконанням зобов’язань при настанні пожеж.

Очевидно, що розміри виплат страхових відшкодувань (як спірних, так і немає) залишаються дуже значними. Як правило, пожежа несе значні збитки, які покрити самостійно відразу дуже складно, а в деяких випадках практично неможливо. У нас є історії, коли люди втрачали житло, бізнес, несли значні витрати на відновлення пошкодженого майна.

При цьому залишається дивним те, що мало хто замислюється про страхування вогневих ризиків в принципі. Ми хочемо акцентувати увагу на тому, що вартість такого страхування в Україні вкрай невелика. Дійсно, окреме питання – вибір страхової компанії та умов страхування. Але прикладів виконання страховиками взятих на себе зобов’язань в зв’язку з настанням пожеж досить.

При цьому вартість страхування абсолютно непорівнянна з ризиком втрат. Наприклад, при страхуванні обробки в квартирі на суму 500000 гривень, страхування від вогневих ризиків складе 0,08 – 0,2%. Це 400 – 1000 гривень на рік. У більшості випадків, це дешевше поліса ЦПВВНТЗ, але розмір втрат залишається непорівненним. Можна якийсь час обійтися без машини, а вирішувати питання з житлом потрібно буде негайно.

Тому, не потрібно скидати з рахунків даний вид страхування, вважаючи що когось це не торкнеться. З огляду на значну статистику і зростання кількості пожеж в Україні – це може торкнутися кожного і, причому, в самий невідповідний момент.

Якщо потрібно ми готові допомогти вирішити Вам дане питання.

Поділитись:

Читайте також

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити