27 Червня 2023 Новини

Верховна Рада України підтримала ініціативу про страхування інвестицій від воєнних ризиків.

Верховна Рада України прийняла за основу законопроєкт про страхування інвестицій від воєнних ризиків через Експортно-кредитне агентство.

«За зазначений законопроєкт №9015 проголосували 252 парламентарії» – повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму Телеграмі.

В пояснювальній зписці зазначається, що законопроєкт про внесення змін до закону «Про фінансові механізми стимулювання експортної діяльності» щодо страхування інвестицій в Україні від воєнних ризиків розроблений з метою створення умов для масштабування інвестицій в Україні в умовах військових дій та повоєнного відновлення.

Документом пропонується внести зміни до чинного Закону «Про фінансові механізми стимулювання експортної діяльності», зокрема усунути прогалини, що обмежують можливість страхування вітчизняних інвестицій Експортно-кредитним агентством, в тому числі в умовах військових дій та повоєнного відновлення.

У разі остаточного ухвалення документів і затвердження нормативних актів Кабінетом Міністрів України та Національним Банком України, український інвестор матиме змогу звернутися безпосередньо в Експортно-кредитного агентства, в один із банків або страхову компанію, які співпрацюють з Експортно-кредитним агентством, й оформити відповідне страхування.

Покривати ризики Експортно-кредитне агентство зможе, використовуючи власний статутний капітал, який на сьогодні становить близько 2 млрд грн.

В перспективі ухвалення закону забезпечить підтримку економічної діяльності в Україні, посилення промислового сектору, а також створення нових робочих місць та наповнення податками бюджетів всіх рівнів.

Також варто зазначити, що Експортно-кредитне агентство в 2023 році уже підтримало товарного експорту на 1,24 млрд грн.

Поділитись:

Читайте також

Оцінка авто після ДТП Онлайн

Унікальний сервіс на нашому сайті, дозволить Вам в кілька кліків отримати попередню оцінку збитків.

Оцінити збиток авто після ДТП

Подати скаргу на страхову компанію

В спеціальному розділі, Ви можете написати скаргу на дії Страхової компаніїї, яка буде автоматично відправлена до відповідних органів в залежності від типу страхування та типу скарги.

Подати скаргу онлайн

Пакет "Економ"

Ми пропонуємо лімітований комплект консультацій та підготовку комплекту документів для звернення до суду.

Подальші дії Ви зможете виконати самостійно.

Замовити

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити