27 Серпня 2024 Новини

В Україні планують обмежати вік водіїв.

В Україні найближчим часом може з’явитися граничний вік для керування транспортними засобами. Про це заявив заступник голови МВС України Богдан Драп’ятий, посилаючись на законопроєкт №8082, який уже внесено на розгляд до Верховної Ради.
 
 Автори ініціативи спираються у своїх пропозиціях на законодавство Євросоюзу. Документ передбачає впровадження українського законодавства, яке відповідатиме європейським стандартам.
 
В ЄС активно впроваджуються правила, за якими водії після 65 років повинні проходити спеціальні тести на мозкові здібності, щоб довести, що вони безпечно вміють керувати автомобілем, тобто чи може водій адекватно реагувати на загрози за кермом.
 
Щось подібне планують запровадити і в Україні, хоча консенсусу серед депутатів щодо конкретних обмежень поки що немає. Первинна редакція закону також пропонує вводити вимоги з 65 років і розширювати їх у 70 і 75 років. Якщо українські водії-пенсіонери не зможуть підтвердити свою кваліфікацію, про керування транспортним засобом їм доведеться забути.
 
 Законопроєкт також передбачає створення нових категорій водійських прав для різних видів мопедів, мотоциклів і квадроциклів. Також він пропонує скоротити термін дії водійських прав.

Поділитись:

Читайте також

Оцінка авто після ДТП Онлайн

Унікальний сервіс на нашому сайті, дозволить Вам в кілька кліків отримати попередню оцінку збитків.

Оцінити збиток авто після ДТП

Подати скаргу на страхову компанію

В спеціальному розділі, Ви можете написати скаргу на дії Страхової компаніїї, яка буде автоматично відправлена до відповідних органів в залежності від типу страхування та типу скарги.

Подати скаргу онлайн

Пакет "Економ"

Ми пропонуємо лімітований комплект консультацій та підготовку комплекту документів для звернення до суду.

Подальші дії Ви зможете виконати самостійно.

Замовити

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити