30 Листопада 2022 Новини

Штрафи за відсутність автоцивілки зростуть в 20 разів

Законопроєкт №8192 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та деяких законодавчих актів України щодо автоматичної фіксації правопорушень у галузі обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів зареєстровано у ВРУ 8 листопада 2022 року.

Ним передбачається:

а) доповнити КУпАП новою статтею 14-4, що встановлює адміністративну відповідальність за невиконання вимог законодавства щодо обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

б) встановити обов’язок укладення договору цивільно-правової відповідальності власників всіх наземних транспортних засобів, навіть тих, які не беруть участі в дорожньому русі.

Згідно з новою ст. 126-1 штраф у розмірі 20 н.м.д.г. (340 грн) накладається у разі, якщо поліс не продовжено протягом 15 днів з дати закінчення попередньої страховки.

У разі повторного протягом року вчинення такого порушення, але не раніше 15 днів з дня вручення постанови про накладення адміністративного стягнення за таке порушення, штраф сягатиме 50 н.м.д.г. (850 грн)

Третє та наступні протягом року вчинення порушення, але не раніше п’ятнадцяти днів з дня вручення постанови про накладення попередніх адміністративних стягнень за таке порушення,- тягнутиме за собою накладення штрафу у розмірі 100 н.м.д.г. (1700 грн)

Якщо відсутність поліса буде виявлено відповідними підрозділами Національної поліції при оформленні ДТП – буде штраф у розмірі 500 н.м.д.г. (8500 грн)

У разі прийняття Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через рік з дня припинення чи скасування дії воєнного стану в Україні.

Поділитись:

Читайте також

Оцінка авто після ДТП Онлайн

Унікальний сервіс на нашому сайті, дозволить Вам в кілька кліків отримати попередню оцінку збитків.

Оцінити збиток авто після ДТП

Подати скаргу на страхову компанію

В спеціальному розділі, Ви можете написати скаргу на дії Страхової компаніїї, яка буде автоматично відправлена до відповідних органів в залежності від типу страхування та типу скарги.

Подати скаргу онлайн

Пакет "Економ"

Ми пропонуємо лімітований комплект консультацій та підготовку комплекту документів для звернення до суду.

Подальші дії Ви зможете виконати самостійно.

Замовити

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити