15 Травня 2023 Новини

Продати авто можна з номерними знаками. Постанова КМУ 454 від 02.05.2023

Під час перереєстрації транспортних засобів через зміну їх власників, можна залишити наявні закріплені за ТЗ номерні знаки. Відповідні зміни затвердив КМУ у Постанові № 454 від 02 травня 2023 року.

Відтак при укладенні договору купівлі-продажу та при перереєстрації авто в сервісному центрі МВС, можна передати безоплатно номерні знаки від попереднього власника новому власнику, окрім номерних знаків із відповідною комбінацією цифр та індивідуальних номерних знаків.

Щодо номерних знаків з відповідною комбінацією цифр – можна передавати лише за умови оплати їх вартості сервісному центру МВС. Але є вийняток: передача такого номерного знака між родичами – іншому з подружжя, батькам, дітям – тим, з ким можна підтвердити зв’язок документом. У разі, якщо номерні знаки з визначеною комбінацією цифр залишаються за авто, яке переходить родичам, – сплачувати за них ще раз не вимагається.

Зміни вносяться і для того, аби у майбутньому при укладанні договору купівлі-продажу самостійно через застосунок «Дія» або через Електронний кабінет водія, була опція купити авто разом із номерним знаком державної реєстрації.

Також нагадаємо, що при переєстрації авто, автоцивілку також можна передати новому власнику – і вона діятиме до дати закінчення, вказаній у полісі.

Поділитись:

Читайте також

Оцінка авто після ДТП Онлайн

Унікальний сервіс на нашому сайті, дозволить Вам в кілька кліків отримати попередню оцінку збитків.

Оцінити збиток авто після ДТП

Подати скаргу на страхову компанію

В спеціальному розділі, Ви можете написати скаргу на дії Страхової компаніїї, яка буде автоматично відправлена до відповідних органів в залежності від типу страхування та типу скарги.

Подати скаргу онлайн

Пакет "Економ"

Ми пропонуємо лімітований комплект консультацій та підготовку комплекту документів для звернення до суду.

Подальші дії Ви зможете виконати самостійно.

Замовити

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити