02 Травня 2024 Новини

НБУ анулював ліцензії та почав процедуру ліквідації СК “Гамайун”

НБУ ухвалив рішення анулювати СК “Гамайун” усі ліцензії з подальшим зверненням до суду із заявою про відкриття ліквідаційної процедури.

Відповідне рішення регулятор ухвалив, керуючись вимогами статті 15 Закону України “Про Національний банк України”, статті 123 Закону України “Про страхування”, пункту 484 глави 65 розділу XI Положення про застосування Національним банком України коригувальних заходів, заходів раннього втручання, заходів впливу у сфері державного регулювання діяльності на ринках небанківських фінансових послуг, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 25 грудня 2023 року №183.

Рішення Правління НБУ від 25 квітня 2024 року №128-рш ухвалене у зв’язку з відмовою товариства в проведенні перевірки.

У грудні 2023 року – січні 2024 року  НБУ здійснив заходи з метою проведення планової інспекційної перевірки СК “Гамайун”. Було встановлено та зафіксовано факт відмови в проведенні перевірки. Страховик не забезпечив надання інформації, пояснень, документів щодо предмета перевірки. Це унеможливило здійснення планової інспекційної перевірки ТДВ “СК “ГАМАЙУН” Національним Банком України.

Відмова небанківської фінансової установи в проведенні перевірки, зокрема ненадання документів, інформації щодо предмета перевірки, є підставою для застосування заходу впливу у вигляді анулювання ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг. Рішення про застосування заходу впливу набрало чинності з 26 квітня 2024 року.

Поділитись:

Читайте також

Оцінка авто після ДТП Онлайн

Унікальний сервіс на нашому сайті, дозволить Вам в кілька кліків отримати попередню оцінку збитків.

Оцінити збиток авто після ДТП

Подати скаргу на страхову компанію

В спеціальному розділі, Ви можете написати скаргу на дії Страхової компаніїї, яка буде автоматично відправлена до відповідних органів в залежності від типу страхування та типу скарги.

Подати скаргу онлайн

Пакет "Економ"

Ми пропонуємо лімітований комплект консультацій та підготовку комплекту документів для звернення до суду.

Подальші дії Ви зможете виконати самостійно.

Замовити

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити