28 Жовтня 2022 Новини

Мінекономіки України та MIGA запустять механізм страхування інвестицій під час війни.

«Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій (MIGA) групи Світового банку запропонувало для України пілотний проєкт на суму 30 млн доларів. MIGA має Political Risk Insurance, в рамках якого є War Risk Insurance, що підходять для України.

Суми на покриття можуть бути збільшені до 17 млрд доларів на відновлення критичної інфраструктури і стимулювання економічного розвитку. Частка цієї суми буде скерована на страхування ризиків інвесторів.

«Зараз ми почнемо з 30 млн дол., а вже від того, як ми реалізуємо цей пілотний проєкт, буде залежати сума виділених коштів на наступний рік. Думаю, що сума може бути збільшена десь до 1 млрд дол. у 2023-му, або стати навіть більшою, якщо такий інструмент матиме попит серед інвесторів. При цьому обсяг страхового покриття становитиме не менше 90% від суми інвестиції», – зауважив Грибан.

За даними Укрінформ, Україна від початку військового вторгнення рф отримала від союзників 17,5 млрд дол., найближчим часом очікується ще понад $13,5 млрд.

Поділитись:

Читайте також

Оцінка авто після ДТП Онлайн

Унікальний сервіс на нашому сайті, дозволить Вам в кілька кліків отримати попередню оцінку збитків.

Оцінити збиток авто після ДТП

Подати скаргу на страхову компанію

В спеціальному розділі, Ви можете написати скаргу на дії Страхової компаніїї, яка буде автоматично відправлена до відповідних органів в залежності від типу страхування та типу скарги.

Подати скаргу онлайн

Пакет "Економ"

Ми пропонуємо лімітований комплект консультацій та підготовку комплекту документів для звернення до суду.

Подальші дії Ви зможете виконати самостійно.

Замовити

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити