27 Січня 2023 Новини

Ірландія звільнить власників електросамокатів від обов’язкового страхування

Уряд Ірландії планує стимулювати використання електросамокатів і готовий відмінити обов’язкове страхування. Планують заохотити людей пересісти на електровелосипеди та електроскутери, щоб зменшити забруднення, пропагувати здоровий спосіб життя та зменшити трафік на дорогах Ірландії в перевантажених містах Дублін і Голвей. Новий закон був запропонований на початку цього року, але навряд чи набуде чинності раніше 2023 року.

Крім того, скасовуються вимого щодо віку водія, інших податкових, ліцензійних або страхових вимог щодо будь-якого електровелосипеда чи електросамоката, здатного розвивати швидкість до 25 км/год. Зворотній бік медалі – водії та пішоходи не зможуть претендувати на страхове відшкодування, якщо власники елекроскутерів чи самокатів заподіяли шкоду чи травму.

Електричні скутери, які заполонили вулиці міст є об’єктами численних судових процесів по всьому світу і часто перебувають у сірій зоні законодавства.

Франція, Німеччина, Данія та Нідерланди вимагають страхування для водіїв електросамокатів, але Ірландія наслідує Бельгію, де правила щодо електросамокатів також м’які, зокрема, мінімальний вік для використання електросамокатів у громадських місцях не встановлено.

В Україні також немає обов’язкового страхування електросамокатів та електроскутерів. Втім, застрахувати сам електросамокат, відповідальність водія та застрахуватись від нещасних випадків можна на сайті https://velosafe.com.ua/

Приймаються на страхування:

Індивідуальні наземні транспортні засоби, що мають колеса, можуть перевозити одну або декілька осіб та приводяться в рух шляхом механічних дій особи, що переміщується на ньому, або електродвигуном, які НЕ підлягають державній реєстрації і для керування якими не вимагається наявність водійського посвідчення. ЕЛЕКТРОСАМОКАТИ, ЕЛЕКТРОВЕЛОСИПЕДИ, ЕЛЕКТРОСКУТЕРИ, МОНОКОЛЕСА, ГІРОБОРДИ, ГІРОСКУТЕРИ, ВЕЛОСИПЕДИ, САМОКАТИ.

Також ми здійснюємо юридичний супровід при ДТП для велосипедистів та водіїв персонального мобільного транспорту. Детальніше тут

Поділитись:

Читайте також

Оцінка авто після ДТП Онлайн

Унікальний сервіс на нашому сайті, дозволить Вам в кілька кліків отримати попередню оцінку збитків.

Оцінити збиток авто після ДТП

Подати скаргу на страхову компанію

В спеціальному розділі, Ви можете написати скаргу на дії Страхової компаніїї, яка буде автоматично відправлена до відповідних органів в залежності від типу страхування та типу скарги.

Подати скаргу онлайн

Пакет "Економ"

Ми пропонуємо лімітований комплект консультацій та підготовку комплекту документів для звернення до суду.

Подальші дії Ви зможете виконати самостійно.

Замовити

Залиште свій номер

Ми перетелефонуємо Вам протягом робочого дня

Невірний формат
Невірний формат
Відправити