19 сентября 2021 Новини

КМУ підтримав створення в Україні Бюро екологічного страхування

15 вересня 2021 годна на засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято рішення про подачу в парламент проекту Закону України «Про екологічне страхування». Відповідно до проекту Закону в Україні буде здійснюватися страхування цивільної відповідальності за шкоду, заподіяну державі, життю, здоров’ю та майну фізичних і юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців, в результаті порушення законодавства про охорону природного середовища.

Такі договори будуть реєструватися в Єдиному державному реєстрі договорів екологічного страхування, який буде адмініструвати Кабінет Міністрів України. Розподіл відповідальності за вказаними договорами буде проводитися між страховиками – членами Бюро екологічного страхування. При цьому проектом передбачена оплата внесків за членство в Бюро на рівні 2 мільйони гривень в перший рік роботи Бюро і надалі не менше 100 Євро на рік.

Проект Закону передбачає можливість введення франшизи на рівні 1% в разі виплати у зв’язку з пошкодженням майна третіх осіб, введення франшиз в зв’язку з компенсацією шкоди життю і здоров’ю третіх особі допускається. Також встановлюється максимальний ліміт відповідальності за шкоду, заподіяну життю і здоров’ю третіх осіб, в межах 500 тисяч гривень і не більше 5 мільйонів гривень на одну страхову подію.

Поделиться:

Читайте также

Оставьте свой номер

Мы перезвоним Вам в течение рабочего дня

Неправильный формат
Неправильный формат
Отправить